Ekologisk Acai

Acai, eller açaí (Aah-Sigh-Eee), är en av världens mest antioxidantrika frukter. Det innehåller 3-6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än rött vin. Acai är verkligen en rejäl näringsbomb.

Acai innehåller många vitaminer (vitamin B, C, E), mineraler (järn, kalium, fosfor, kalcium, magnesium, koppar, zink), aminosyror och fettsyror (omega-6 och omega-9) men det är antioxidanterna som är den största behållningen.

Runt 50% av innehållet i acaibär består av fettsyror, så det är väldigt rikt på energi. Det hjälper till att sänka halten av dåligt kolesterol i kroppen, och kan förbättra blodcirkulationen. Acai är också rikt på fibrer som hjälper matsmältningen.

Acai är verkligen en rejäl näringsbomb.

Vad är acai?

Acai är en lilafärgad frukt som växer på träd i Amazonas i Sydamerika. Lokalbefolkningen har i århundraden ätit bären för dess goda egenskaper, men de är svåra att frakta eftersom de inte står sig så länge i färsk form och lätt går sönder.

Men nu har man hittat en process där man frystorkar acaibären till ett lilafärgat pulver som sedan går att transportera till andra delar av världen med bibehållet näringsinnehåll.

Hur använder du acai?

Acai smakar som en mix av blåbär och choklad med en nötaktig ton. Använd det lilafärgade acapulvret för att smaksätta och tillföra extra näringsämnen till smoothies och fruktdrinkar, eller ha lite på gröten eller på flingorna eller kanske på pannkakor.

Du kan också blanda ut acaipulver i bara ett glas vatten för en god och näringsrik dryck som ger dig en energikick.

Vårt acaipulver består av ekologiska acaibär som frystorkas så att vattnet försvinner men näringsämnena bevaras.

Förvara acaipulvret torrt och svalt och skyddat från direkt solljus. En oöppnad påse står sig i lite mer än ett år.